Overzicht van de persberichten en publicaties van Recreatie Nederland en Elke Plek (klik op titel om bericht te lezen).

Tip: uw eigen persbericht samen met Elke Plek? Download het hier. (Word-document)

Na het museum lekker naar de camping

Aanbod musea van izi.TRAVEL nu ook te vinden op boekingssite Elkeplek.nl

Amsterdam, 2 juni 2016. De zoek- en boeksite Elkeplek.nl en izi.TRAVEL zijn een samenwerking aangegaan. Izi.TRAVEL is het platform voor cultuur- en erfgoedorganisaties waar zijn hun aanbod presenteren. Via boekingssite Elkeplek.nl vind je nu deze audiotours in de regio. Het streven van beide partijen is om verblijfs- en dagrecreatie meer met elkaar samen te laten samenwerken.

Deze samenwerking sluit volledig aan op de visie van beide organisaties. De consument wordt steeds meer digitaal en wil online zijn volledige programma kunnen plannen. “Wij zien weinig samenwerking tussen aanbieders van dag- en verblijfsrecreatie, terwijl zij elkaar goed aanvullen. Wij geven daar als marktpartijen nu een extra stimulans aan.” Aldus Jeroen Wilhelm, directeur van Elke Plek.

Izi.TRAVEL ziet dat de consument thuis op de laptop of pc hun reis boekt, maar eenmaal de deur uit schakelen ze over op hun smartphone. Met de izi.TRAVEL app geniet ieder zowel voor als tijdens het verblijf van culturele storytelling op locatie. Naast musea en VVV’s bieden steeds meer partijen audiotours aan, zoals campings, B&B’s en verhuurbedrijven van bijvoorbeeld fietsen, boten en kano’s. De samenwerking tussen Elkeplek.nl en izi.TRAVEL maakt zo een totaalbeleving mogelijk.

In eerste instantie wordt het aanbod van izi.TRAVEL op Elkeplek.nl gepresenteerd bij verblijfsrecreatiebedrijven. Dit wordt gedaan via de kaart-functie. Later zal ook op de site van izi.travel het relevante verblijfsaanbod zoals op Elkeplek.nl te vinden is worden  getoond. Op deze manier wordt unieke content samen gevoegd tot een geheel dat voor de consument meer overzicht geeft. De consument kan nu vooraf het cultureel aanbod verkennen, of tijdens het verblijf genieten van bijzondere wandel, fiets en museum audiotours.

Over izi.TRAVEL
Izi.TRAVEL is een interactief platform voor verhalen die bezoekers verbinden met kunstobjecten, musea, culturele instellingen en toeristische organisaties over de hele wereld. Inmiddels hebben 2 miljoen mensen de app gedownload en zijn ruim 1000 musea en 2500 buitentours aanwezig in meer dan 70 landen. Het platform is open en gratis. Zowel professionals als reizigers hebben gratis toegang tot izi.TRAVEL om persoonlijke multimediale verhalen te creëren, publiceren en zo hun eigen, lokale cultuur te delen.

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ----

Voor meer informatie en een persfoto van Elke Plek neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl,
06-51838078,www.elkeplek.nl.  

Elke Plek.nl biedt nu ook plek aan vastgoed

Amsterdam, 27 november 2015 – Het boekingsplatform Elke Plek.nl biedt vanaf nu ook een podium voor het plaatsen van recreatievastgoed. Recreatieondernemers kunnen hun objecten (te koop aangeboden) en vaste jaarplaatsen voortaan kwijt op het platform. Hiermee komt Elke Plek tegemoet aan de wensen van ondernemers in de Nederlandse recreatiebranche.

Het vastgoed en de vaste jaarplaatsen krijgen een aparte plek op de website van Elke Plek. Ondernemers kunnen de vastgoedobjecten, zonder tussenkomst van een makelaar, eenvoudig en direct op Elkeplek.nl plaatsen. Voordeel van de aparte vermelding op de site is dat mogelijk geïnteresseerden snel het juiste aanbod kunnen vinden.

Minder kosten voor ondernemers
“Het mooie is dat bedrijven die vaste plaatsen aanbieden en al een basisplaatsing bij ons afnemen, gratis van de nieuwe ‘vastgoed’-dienst gebruik kunnen maken”, zegt Jeroen Wilhelm, oprichter van Elke Plek . “Zo kunnen ze een zo compleet mogelijk aanbod aan toeristische plekjes en accomodaties op de site plaatsen. Dat geeft niet alleen een extra toegevoegde waarde en een hogere vindbaarheid, maar het scheelt ook kosten en levert uiteindelijk een beter rendement op voor ondernemers. Er zijn in Nederland honderden recreatieondernemers die vaste jaarplaatsen aanbieden.”

----einde bericht ----

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

 

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ----

Voor meer informatie en een persfoto van Elke Plek neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl, 06-51838078, www.elkeplek.nl.  

Dagrecreatie nu ook online te reserveren via Elke Plek

Roden, 19 november 2015 - Elkeplek.nl biedt vanaf vandaag op haar boekingsplatform de reserveringssoftware voor de dagrecreatie en buitensportbedrijven van Leisure King aan. Met deze samenwerking willen beide bedrijven de recreatiebranche verder online toegankelijk maken voor de consument. De recreatiebranche moet online nog grote slagen maken, slechts een klein aantal bedrijven heeft een online reserveringsmodule op de eigen website.

In tegenstelling tot verblijfsrecreatie, kennen dagrecreatie en buitensport kortere huurperiodes. Het gaat hier om de verhuur van producten maar ook om het reserveren van activiteiten. Voorraadbeheer speelt daarbij een belangrijk rol. De software van Leisure King is ontwikkeld door Erik Kroon van SOS-events. “Vanwege het gebrek aan specifieke reserveringssoftware ben ik in 2009 begonnen met het ontwikkelen van een specifieke module voor de dagrecreatie en buitensport.” Aldus Erik Kroon. “Nu is het pakket zo volwassen dat ik het ook aan andere ondernemers wil aanbieden.”

Van etalage naar e-commerce
Voor Elke Plek betekent de samenwerking een service op maat voor de deelnemende dagrecreatie en buitensportbedrijven op de site. Op dit moment kunnen deze bedrijven enkel adverteren op www.elkeplek.nl. “Door deze samenwerking zijn we in staat om deze bedrijven direct omzet te laten genereren uit hun aanwezigheid op onze site.” aldus Jeroen Wilhelm, oprichter en directeur van Elke Plek.

Gratis software
Elke Plek heeft voor verblijfsrecreatiebedrijven en groepsaccommodaties al een samenwerking met Uwboeking.com en Recronizer. Het gebruik van deze software op Elke Plek wordt gratis aan ondernemers aangeboden.

Primeur: Nederlandse campings virtueel bekijken

Elke Plek lanceert virtuele viewer voor recreatiebedrijven

Roden, 2 november 2015 - Elke Plek (www.elkeplek.nl), het platform waar de Nederlandse consument ruim 100.000 kampeer en verblijfsaccommodaties kan boeken, lanceert op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg op 3 november een nieuwe functionaliteit: de virtuele viewer. Dit is een optie op de site waarmee door middel van een mobiele telefoon en een Virtual Reality (VR) -bril (Google Cardboard) een kijkje kan worden genomen op het campingterrein of in een vakantiewoning. Gasten krijgen zo nog meer vakantie voorpret. Voor recreatie-ondernemers biedt het een extra mogelijkheid om hun bedrijf op unieke wijze via Elke Plek te presenteren.  Hiermee is Elke Plek de eerste boekingswebsite in de recreatiesector die VR-techniek  landelijk aanbiedt.

In de vastgoedbranche zijn al de eerste serieuze stappen gemaakt met de VR-techniek. In de recreatiesector gaan die ontwikkelingen nu pas komen. “De recreatiebranche in Nederland is nog erg low tech. Daardoor ontstaat het gevaar dat de verbinding wordt verloren met de gast, die op zoek gaat naar handige boekingssites waar hij alle informatie kan vinden die hij zoekt .” Aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter van Elke Plek. “Wij willen de recreatiebranche helpen te ontwikkelen op technologisch vlak. De volgende stap zal zijn om 3D effect toe te voegen zodat we het virtuele effect nog beter kunnen versterken.”

Fotografie
De bezoeker hoeft geen aparte software te installeren als hij een virtuele rondleiding wil maken. De recreatieondernemer moet wel zorgen dat de juiste foto’s beschikbaar zijn. Elke Plek ondersteunt de ondernemer in het organiseren van de juiste fotografie door middel van een samenwerking met een landelijk netwerk van fotografen en het bieden van het juiste technische platform.

De Recreatie Vakbeurs in Hardenberg vindt plaats van 3-5 november.

 

----einde bericht ----

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

 

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ----

Voor meer informatie en een persfoto van Elke Plek neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl, 06-51838078, www.elkeplek.nl.  

Pop-up camping binnen week uitverkocht

Baarn, 17 augustus 2015 – Het klassieke muziek festival dat Elke Plek organiseert op 5 en 6 september op een pop-up camping is binnen een week uitverkocht.. De tijdelijke camping op het terrein van Kasteel Groeneveld te Baarn zal voor een avond en een nacht veranderen in een glampingterrein met een klassiek concert onder leiding van Örzse Adam. De 50 beschikbare plaatsen gingen vanaf 6 augustus in de verkoop en waren gisterenavond uitverkocht. Het evenement zal gepresenteerd worden door TV-presentator Nadia Moussaid. 

----einde bericht ----

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

 

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ----

Voor meer informatie en een persfoto van Elke Plek neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl, 06-51838078, www.elkeplek.nl.

 

Er zijn ook een paar kampeerplaatsjes voor journalisten en/of bloggers gereserveerd. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u zich dan aan bij fleur@elkeplek.nl

Elke Plek organiseert pop-up camping op Kasteel Groeneveld

Baarn, 6 augustus 2015 - Boekingssite Elke Plek (www.elkeplek.nl) organiseert op 5 en 6 september een pop-up camping op het terrein van Kasteel Groeneveld te Baarn. Op deze tijdelijke camping zal een mini-festival georganiseerd worden met onder andere een klassiek concert onder leiding van Örzse Adam van Musix for you en gepresenteerd door Nadia Moussaid. Het evenement is de aftrap van een landelijke promotiecampagne om het nieuwe boekingsplatform van de recreatiesector www.elkeplek.nl bekendheid te geven.

Elke Plek is het nieuwe boekingsplatform voor de recreatiesector in Nederland, opgezet in samenwerking met de branchevereniging voor recreatieondernemers, RECRON. Elkeplek.nl biedt meer dan 100.000 recreatieverblijven aan in Nederland. Van grote gezellige familiecampings tot een mooie hooikiep of zoals in september kamperen bij een Kasteel.

Glamping arrangement
Het glamping-arrangement bestaat uit een overnachting in een luxe tent inclusief eten en drinken en een klassiek kamerconcert.

Unieke plekken
“Met dit evenement willen onze ambitie uitdragen dat Elke Plek alle unieke plekjes in Nederland bij elkaar brengt op één platform”, aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter van Elke Plek.  “Daarnaast willen we laten zien dat kamperen in eigen land ook heel bijzonder en eigentijds kan zijn”.

Aanmelden
Mensen die interesse hebben om deel te nemen aan dit evenement, kunnen boeken via www.elkeplek.nl (zoeken op ‘camping in Baarn’). De vergoeding voor het volledige arrangement bedraagt 
€ 25,- per persoon. Er is plaats voor maximaal 50 gasten die een twee,- of vierpersoonstent kunnen boeken. De tenten zijn ingericht voor één overnachting en sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. “Geïnteresseerden hoeven alleen hun slaapzak mee te nemen” aldus Wilhelm.

 

----einde bericht ----

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

 

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ----

Voor meer informatie en een persfoto van Elke Plek neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl, 06-51838078, www.elkeplek.nl.

 

Er zijn ook een paar kampeerplaatsjes voor journalisten en/of bloggers gereserveerd. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meldt u zich dan aan bij fleur@elkeplek.nl

Twee financiers voor boekingsplatform Elkeplek.nl

Roden, 29 juli 2015 - Boekingsplatform Elke Plek (www.elkeplek.nl) heeft in samenwerking met NLInvesteert financieringsovereenkomsten getekend met ABN AMRO Bank en MKB Fonds Drenthe. De internet start up krijgt hiermee de mogelijkheid om verder te investeren in softwareontwikkeling en marketing. Beide financiers hebben veel vertrouwen dat het platform een stevige plaats kan verwerven in het online boekingslandschap en daarmee recreatieondernemers ondersteunt in het verbeteren van hun rendement. Op Elkeplek.nl kunnen consumenten zoeken in het aanbod van meer dan 100.000 recreatieverblijven in Nederland.

Elke Plek is ontstaan vanuit de wens van de recreatiesector om te komen tot een eigen boekingsplatform. Vanaf de start heeft Elke Plek een exclusieve samenwerking met branchevereniging RECRON, die meer dan 85% van de sector vertegenwoordigt. Daardoor is het boekingsplatform vanaf de start voorzien van een ruim aanbod van meer dan 2.000 recreatiebedrijven met ruim 100.000 kampeer- en verblijfsaccommodaties in heel Nederland. Door de afspraken met RECRON biedt ElkePlek.nl een vaste lage boekingsfee. Jeroen Wilhelm, Algemeen Directeur: "De recreatiebranche zit in een klem. De grote online boekingsplatformen vragen een fee tot wel het dubbele of drievoudige van Elke Plek. Dit zet het rendement van de recreatiebranche die het al zwaar heeft, enorm onder druk”.

“Dit is wat de recreatiesector nodig heeft“
ABN AMRO Bank en MKB Fonds Drenthe steunen i.s.m. NLInvesteert  Elke Plek omdat de startup de hele recreatiebranche versterkt. “Een dergelijk initiatief is wat de recreatiesector nodig heeft in termen van rendementsverbetering maar ook op het gebied van innovatie en marktontwikkeling” aldus Stef Driessen, Sectormanager Leisure van ABN AMRO Bank. Het MKB Fonds Drenthe ziet de rol van Elke Plek ook op regionaal niveau en ondersteunt graag kansrijke innovatieve ondernemingen uit Drenthe.

De financiering wordt voornamelijk ingezet voor de (online) marketingactiviteiten om de consument te bereiken en om het online boekingsplatform verder te ontwikkelen.

 

----einde bericht ----

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

Over MKB Fonds Drenthe
Het MKB Fonds Drenthe is een investeringsfonds opgericht door Provincie Drenthe en richt zich op snel groeiende MKB bedrijven en op innovatieve MKB bedrijven uit Drenthe. Middels het verstrekken van risicodragend kapitaal worden deze Drentse bedrijven gefinancierd en wordt daarmee ook een goede basis geboden voor andere financiers om mee te financieren. Het doel van het Fonds is dan ook om hiermee kansrijke Drentse bedrijven te stimuleren in het realiseren van hun ambities. Voor meer informatie zie: www.mkbfondsdrenthe.nl

Over NLInvesteert
“NLInvesteert mobiliseert kapitaal en ervaring om ondernemers vooruit te helpen. Dit doen zij door ondernemers met financieringsvragen te verbinden met publieke en private investeerders. Zodoende worden regionale netwerken gestimuleerd en lokale economieën versterkt. Bedrijven kunnen zich blijven ontwikkelen en investeerders ontvangen een aantrekkelijk rendement.”

 

Elke Plek en UwBoeking.com maken offline recreatiebranche online boekbaar

Amsterdam, 15 juni 2015. Boekingsplatform Elke Plek (www.elkeplek.nl) en softwareleverancier UwBoeking.com zijn een samenwerking aangegaan om recreatieondernemers boekingssoftware aan te bieden. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de online positie van de recreatiebedrijven die de online stap nog steeds niet gemaakt hebben. Tot wel 70% van de consumenten boekt tegenwoordig online. Om voldoende bezetting te verkrijgen en zo mogelijk groei te realiseren, is het voor recreatiebedrijven van belang dat ze online te boeken zijn. Met het aanbieden van de gratis software leveren Elke Plek en UwBoeking.com daar een bijdrage aan. 

Veel bedrijven maken nog gebruik van een emailformulier of een doorverwijzing naar een telefoonnummer. “De consument eist tegenwoordig direct inzicht in zijn boeking en wil niet wachten op een mailtje van de recreatieondernemer” aldus Jeroen Wilhelm, mede oprichter van Elke Plek. “We moeten de ondernemers overtuigen van de noodzaak om gasten online te kunnen bedienen”. Hoewel het grootste deel van de boekingen online plaats vindt, is in sommige segmenten de helft van de bedrijven niet te boeken via internet.  Dit is een directe bedreiging voor de toekomst van deze bedrijven.

Online in een oogwenk
Het model van UwBoeking.com sluit precies aan bij de manier waarop Elke Plek te werk gaat: toegankelijk zonder financiële drempels. Voor gebruik van de software op www.elkeplek.nl betaalt de ondernemer niets. Ook hebben Elke Plek en UwBoeking.com de volledige inrichting van de software voor ieder bedrijf  dat op Elke Plek vermeld staat, verzorgd. “De ondernemer hoeft niets te doen. Wij hebben alles voor hem ingevoerd en ingericht” aldus Edward Endeman mede eigenaar van UwBoeking.com. “Ondernemers kunnen ook besluiten de software op de eigen site te gaan gebruiken. In dat geval betaalt men een klein bedrag per boeking” aldus Uwe van der Beek mede eigenaar van UwBoeking.com.

Vrije keuze blijft
Uiteraard blijft er vrije keuze voor ondernemers met betrekking tot de software waarmee ze willen werken. Elke Plek is inmiddels gekoppeld met de belangrijkste reserveringspakketten in de markt en blijft investeren in nog meer koppelingen. “Uiteindelijk blijft de keuzevrijheid voor ondernemers leidend. Wij verplichten niemand in hun keuze van software” zegt Jeroen Wilhelm. “Het gaat er juist om dat we iedereen online kunnen bedienen.”

Over Elke Plek
Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by en werkt samen met RECRON, de branchevereniging van Nederlandse recreatieondernemers.

Over Uwboeking.com
UwBoeking.com biedt u een totaaloplossing voor het complete beheer van al uw reserveringen, administratie & marketing. Bij het reserveringssysteem van UwBoeking.com kunt u gebruik maken van al deze faciliteiten. UwBoeking.com is de afgelopen 4 jaar uitgegroeid tot een zeer betrouwbaar en gebruikersvriendelijk platform, met een continue visie op de nieuwe ontwikkelingen in de recreatiesector.

 

 

--- Noot voor de redactie, niet ter publicatie ----

Voor meer informatie en de persfoto van Elke Plek neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl, 06-51838078, www.elkeplek.nl.

 

Rechtstreeks kiezen uit meer dan 100.000 leuke recreatieverblijven

Nederlandse recreatiesector lanceert eigen boekingsplatform

Amsterdam, 3 maart 2015 – Vanaf vandaag kunnen consumenten op Elkeplek.nl zoeken in het aanbod van meer dan 100.000 recreatieverblijven in Nederland. Dat betekent dat bijna alle Nederlandse campings, bungalows, vakantiehuizen, groepsaccommodaties, buitensportlocaties, zwembaden, sauna’s en dagattracties voortaan via één site te vinden zijn. Elke Plek biedt een heel divers aanbod, van grote gezellige familiecampings tot kleine bijzondere kampeervlotten of een (zakelijk) groepsverblijf in een kerk.

Elke Plek kan het meest uitgebreide aanbod van recreatiebedrijven in Nederland bieden dankzij een exclusieve samenwerking met branchevereniging RECRON. Die vertegenwoordigt meer dan 85% van de sector. Daardoor is vanaf de start een ruim aanbod van recreatiebedrijven in heel Nederland te vinden, van grote aanbieders tot kleine familiebedrijven. De verwachting is dat dit aantal verder zal groeien. De recreatiebedrijven bieden samen ruim 100.000 kampeer- en verblijfsaccommodaties aan. “We beginnen met alle RECRON-leden, maar Elke Plek is toegankelijk voor elke recreatieondernemer in Nederland. Dit volledige aanbod maakt Elkeplek.nl uniek”, aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter van Elke Plek.

Boeken bij de bron
De consument kan via de site uitgebreid zoeken in het aanbod. Deelnemende bedrijven kunnen naar keuze hun prijzen en beschikbaarheid tonen. Zodra de consument gaat boeken, komt deze rechtstreeks op de boekingspagina’s van de aanbieder terecht. “Deze boekingstool is op korte termijn beschikbaar. Hiermee is de consument zeker van de beste prijs en de meest actuele beschikbaarheid”, aldus mede-oprichter Jan ten Hoor. “De betaling vindt ook rechtstreeks plaats bij het recreatiebedrijf. Wij noemen dat ‘boeken bij de bron’. Elke Plek is wat dat betreft echt het boekingsplatform van de Nederlandse recreatiesector zelf.”

Volledig aanbod
Elke Plek is ontstaan uit de behoefte van de branche voor een eigen boekingsplatform met een compleet aanbod. “RECRON wil voorkomen dat bemiddelaars buiten de branche verdienen aan zijn leden”, vertelt Jan ten Hoor. “Die inkomsten horen voor het recreatiebedrijf zelf te zijn. Met RECRON hebben we afspraken gemaakt over de maximale vergoeding per boeking die Elke Plek aan de leden in rekening kan brengen. In ruil daarvoor toont Elke Plek het volledige aanbod van alle RECRON-leden. Daarnaast hebben we afgesproken dat recreatiebedrijven die niet bij RECRON aangesloten zijn, zich ook op Elke Plek mogen presenteren. Juist die volledigheid vinden wij van groot belang voor de consument.”

Recreatie Nederland
Elke Plek is ontwikkeld door Recreatie Nederland BV, een zelfstandige organisatie die is opgericht door Jan ten Hoor en Jeroen Wilhelm. Ten Hoor werkte voorheen voor Landal GreenParks en RECRON, terwijl Jeroen Wilhelm zijn ervaring bij funda meebrengt.

--- einde bericht----

Over Elke Plek

Elke Plek is een boekingsplatform dat plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf in Nederland voor het verkrijgen van boekingen. Het betreft kampeerbedrijven, huuraccommodatiebedrijven, groepsaccommodaties, sauna- en wellnessbedrijven, zwembaden, outdoorbedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is www.elkeplek.nl de plek om het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Daarnaast biedt Elke Plek voor bedrijven en verenigingen een groot aanbod van groepsaccommodaties. Boekingen vanuit Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by RECRON.

 

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Voor meer informatie en de persfoto in hoge resolutie neemt u contact op met: Fleur de Bruijn, fleur@elkeplek.nl, 06-51838078, www.elkeplek.nl. Het logo van Elke Plek kunt u hier downloaden

Foto: Ruud Pos Fotografie

Lees ook 'het verhaal van Elke Plek'. 

Elke Plek lanceert beta versie voor ondernemers

Amsterdam, 7 november 2014.   Deze week is tijdens de Recreatie vakbeurs in Hardenberg het branche brede marketingplatform voor de recreatiesector Elkeplek.nl gelanceerd. Het betreft een soft-launch. Met deze lancering is een belangrijke stap gezet richting een eigen marketingplatform voor de sector dat zal gaan bijdragen aan een rendementsverbetering voor alle bedrijven. 

Het initiatief voor Elkeplek.nl (nu alleen nog te bekijken via http://beta.elkeplek.nl) is ontstaan vanuit branchevereniging RECRON en wordt uitgevoerd door Recreatie Nederland BV. Deze laatste is een zelfstandige organisatie, opgericht door Jan ten Hoor (ex RECRON) en Jeroen Wilhelm (ex Funda). RECRON is toezichthouder en er zijn afspraken gemaakt over de maximale boekingsfee die Elke Plek de leden in rekening mag brengen. Tevens vloeit een deel van de omzet van Elke Plek via RECRON terug naar de sector.

Groot potentieel
Vanaf de start zijn op Elkeplek.nl ruim 2.000 recreatiebedrijven uit geheel Nederland te vinden. Deze zijn verdeeld over 6 sectoren, te weten: kampeerbedrijven, bedrijven met verhuuraccommodaties, groepsaccommodaties, buitensportbedrijven, zwembaden, sauna & wellness en dagattractie-bedrijven. “We beginnen nu met alle RECRON leden maar Elke Plek is toegankelijk voor iedere recreatieondernemer in Nederland. Juist het grote en volledige aanbod is de unieke kracht van Elkeplek.nl”, aldus Jan ten Hoor.

Boeken bij de bron
De consument kan via de site uitgebreid zoeken in het aanbod. Voor de bedrijven die dat willen worden prijzen en beschikbaarheid getoond. Hiervoor wordt gekoppeld met de belangrijkste boekingssoftwarepakketten. Zodra de consument gaat boeken, wordt rechtstreeks de boekings-pagina van het betreffende recreatiebedrijf op ElkePlek.nl getoond. “Onderzoek heeft aangetoond dat er enorm veel boekingsprocedures zijn. Wij willen dat niet tot één verplicht systeem samenvoegen omdat dat de ondernemers zou frustreren.” Zegt Jeroen Wilhelm. “Daarnaast biedt deze aanpak voor de consument meer zekerheid.  Zijn boeking en eventuele betaling wordt direct gedaan bij het recreatiebedrijf waar hij gaat verblijven. Wij noemen dat Boeken bij de bron.”

Bezoekers
De eerste versie van Elke Plek is nu online en zichtbaar via http://beta.elkeplek.nl. In de komende maanden wordt de data van de recreatiebedrijven verder ingevoerd. Het gaat hierbij om foto’s en teksten. Uiteindelijk geeft Elke Plek een uniek overzicht van de gehele recreatiesector van waaruit een enorme aantrekkingskracht richting de consument zal uitgaan. Zodra de site gevuld is, start de marketingcampagne richting consument. Dit zal begin 2015 plaatsvinden.

Meer voor groepsaccommodaties
Voor de groepsaccommodaties op Elke Plek is het platform meer dan alleen een boekingswebsite. Met deze groep bedrijven uit de sector heeft Elke Plek speciale afspraken gemaakt. Naast de volwaardige aanwezigheid op Elkeplek.nl, gaat Recreatie Nederland ook specifiek voor alle groepsaccommodaties invulling geven aan de marketing. 

Beleving consument staat centraal op Elke Plek

Samenwerking Elke Plek met Tiqets biedt bezoekers van het platform een speciale service t.b.v. het boeken van entertainment.

Amsterdam, 20 augustus 2014Het nieuwe marketingplatform van de recreatiesector, Elke Plek, is een samenwerking aangegaan met Tiqets. Door deze samenwerking is Elke Plek in staat om de bezoekers van het platform op basis van hun specifieke behoefte te voorzien van toegangskaarten voor evenementen, concerten, musea of andere vormen van entertainment in combinatie met beschikbare verblijfsaccommodaties. Groot verschil met de traditionele boekingsplatforms is dat deze veelal aanbodgericht zijn. Elke Plek wil vooral vraaggericht te werk gaan.

Op de meeste boekingswebsites kan de consument zoeken op basis van locatie en type accommodatie. Dat zal ook op Elke Plek mogelijk zijn. Maar daarnaast wil het platform nieuwe manieren vinden om op basis van de beleving van de consument de juiste verblijfsaccommodatie te presenteren. De samenwerking met Tiqets draagt daaraan bij. Op www.elkeplek.nl komt een onderdeel ‘festivals’ op basis waarvan de bezoeker beschikbare accommodaties kan vinden in de buurt van een festival of ander evenement.

Behoefteketen
“Met deze functionaliteit willen we de consument op een heel andere manier accommodaties gaan tonen. Volledig vanuit de behoefte en beleving van de consument.” Aldus Jeroen Wilhelm, oprichter van Elke Plek. “Stel je wilt een muziekfestival bezoeken. Dan is dat de primaire behoefte. Een passende accommodatie komt daarna. Met Elke Plek willen we vooraan in de behoefteketen zitten zodat we de consument volledig kunnen bedienen. “ zegt Wilhelm. Door de samenwerking met Tiqets is het ook mogelijk om op Elke Plek direct toegangskaarten voor het evenement te kopen.
“Tiqets biedt een unieke database met ruim 600.000 evenementen in ruim 5.000 steden in 150 landen.” stelt Luuc Elzinga, CEO van Tiqets. “Onze ambitie is om de customer journey letterlijk en figuurlijk te verrijken. Een reis of een vakantie wordt veel aangenamer als je tijdens dat verblijf ook allerlei plaatsen gaat bezoeken, welke ze voorafgaande of tijdens hun reis kunnen boeken” aldus Elzinga. “We willen ons groeiende aanbod via partners zoals Elke Plek op een relevante manier aan de consument aanbieden.”

Leisure leefstijlen
Centraal op Elke Plek staat het maken van een juiste match tussen vraag en aanbod waarbij de behoefte van de consument centraal staat. Elke Plek wil ervoor zorgen dat iedere consument de accommodatie vindt, die bij zijn persoonlijke profiel en behoefte past. Om die match tot stand te brengen, maakt Elke Plek gebruik van de door brancheorganisatie RECRON ontwikkelde Leisure leefstijlen. Hierbij wordt ook vanuit de behoefte en het profiel van een consument gekeken wat het meest passende aanbod voor hem of haar is.

Over Elke Plek
Elke Plek is een website (www.elkeplek.nl) die plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf om zich te presenteren en om boekingen te verkrijgen. Het betreft kampeerbedrijven, bungalowbedrijven, groepsaccommodaties, Sauna en Wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is Elke Plek de plek om al het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Boekingen op Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Dat noemt Elke Plek ‘Boeken bij de bron’. Elke Plek is een handelsnaam van Recreatie Nederland BV en is powered by RECRON. Medio oktober dit jaar wordt de website gelanceerd.

Over Tiqets
Tiqets biedt toegang tot de grootste en meest intelligente database ter wereld met daarin tickets voor allerlei entertainment, zoals concerten, festivals, sportwedstrijden, musea en tours in meer dan 5000 steden in 150 landen. De Tiqets technologie, API en whitelabel, kan op vele manieren en plekken geïntegreerd worden in de website, e-mails, app’s, front-office applicaties, tv schermen, etc. van partners, zoals OTA’s, luchtvaartmaatschappijen en hotelketens ten behoeve van het bieden van een waardevolle en inspirerende reiservaring voor de klant. Tiqets biedt daarbij een unieke guest-first filosofie. De enige doelstelling voor de Tiqets klantenservice is om de klant een geweldige reiservaring te bieden. Voor meer informatie over Tiqets: www.tiqets.com of email info@tiqets.com


Voor de redactie


Elke Plek/Recreatie Nederland BV
Jeroen Wilhelm
email: jeroen@elkeplek.nl
Telefoon: 06-10537311
www.recreatienederland.nl / www.elkeplek.nl

Tiqets
Voor meer informatie over Tiqets: www.tiqets.com of email info@tiqets.com
Adres: Tiqets Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam 020 893 20 45

Recreatie Nederland en Ibuildings sluiten overeenkomst

Websitebouwer bouwt marketingplatform recreatiesector en biedt financiering

Amsterdam, 14 juli 2014 – Webbouwer Ibuildings BV en Recreatie Nederland BV zijn een langdurige samenwerkingsovereenkomst met elkaar aangegaan. In deze overeenkomst is vastgelegd dat Ibuildings in opdracht van Recreatie Nederland het marketingplatform Elkeplek.nl gaat bouwen. Om de ontwikkeling mogelijk te maken heeft Ibuildings tevens een gedeelte risicodragend kapitaal geleverd aan de start-up Recreatie Nederland. Daarmee spreekt Ibuildings haar vertrouwen uit naar dit nieuwe platform.

Vorige week al, meldden branchevereniging RECRON en Recreatie Nederland aan een meer jaren overeenkomst te hebben gesloten voor de lancering van een eigen marketingplatform. Deze overeenkomst was de basis waarop Recreatie Nederland verder is gegaan om dit platform ook daadwerkelijk te gaan opzetten. “Nu het contract met RECRON rond was, hebben we direct ook de keuze voor Ibuildings als ontwikkelaar geformaliseerd”, aldus Jeroen Wilhelm, directeur van Recreatie Nederland. “Na een grondige analyse van partijen is Ibuildings gekozen. Hun staat van dienst in de recreatiesector is groot. Bovendien zijn we zeer positief gestemd over het feit dat Ibuildings de extra investering wil doen. Dat geeft aan dat ook zij vertrouwen hebben in ons businessplan.” Aldus Wilhelm.

Nieuwe manier van ontwikkelen
Voor de bouw van elkeplek.nl wordt gebruik gemaakt van een nieuwe, slimme website-ontwikkelingstechniek. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van bestaande software die deel voor deel omgebouwd en hergebruikt wordt. De beschikbare software is eigendom van RECRON en in licentie gegeven aan Recreatie Nederland. “Door op deze manier te ontwikkelen kan er sneller tot een resultaat gekomen worden  en blijven de kosten beheersbaar” aldus Tom Schenkenberg, medeoprichter van Ibuildings. De van oorsprong Zeeuwse websiteontwikkelaar is voorloper in de markt om op deze manier websites door te ontwikkelen. “Ik geloof dat we met de drie ingrediënten; 72dpi voor het design en de user interface, Ibuildings voor de technologie en Recreatie Nederland voor de marketing, de winnende mix te pakken hebben.” Aldus Schenkenberg.

Over Recreatie Nederland B.V.
Recreatie Nederland B.V. ontwikkelt producten en diensten voor de recreatiesector. Het gaat hierbij om mantelovereenkomsten die toegevoegde waarde aan de bedrijfsvoering van recreatie-ondernemers geven. Daarnaast is Recreatie Nederland de ontwikkelaar van een branche breed boekingsplatform, Elke Plek genaamd. Recreatie Nederland heeft voor de uitvoering van deze activiteiten een exclusieve samenwerking met RECRON.

Over Elke Plek
Elke Plek is een website (www.elkeplek.nl) die plaats biedt aan ieder type recreatiebedrijf om zich te presenteren en om boekingen te verkrijgen. Het betreft kampeerbedrijven, bungalowbedrijven, groeps-accommodaties, Sauna en Wellness bedrijven, zwembaden, outdoor bedrijven en dagrecreatie. Voor de consument is Elke Plek de plek om al het volledige aanbod overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd te krijgen. Boekingen op Elke Plek vinden direct bij de ondernemer plaats. Dat noemt Elke Plek ‘Boeken bij de bron’.

Over Ibuildings
Ibuildings helpt haar opdrachtgevers met het succesvol inzetten van internettechnologie. Wij geloven dat de moderne onderneming gebaseerd is op een stevig online fundament. We zijn meester in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van snelle, schaalbare en flexibele applicaties gericht op online business. Ibuildings heeft onder andere gewerkt voor: Roompot Vakanties, Ardoer, Duinrell, RTL Nieuws, NU.nl, Hogenboom Vakantieparken, Libéma en Omroep Zeeland.

 

Recreatiesector verzekert rendement via eigen marketingplatform

RECRON en Recreatie Nederland starten meerjaren samenwerking

Driebergen, 17 juni 2014. Vandaag hebben branchevereniging RECRON en start-up Recreatie Nederland BV een meer-jaren overeenkomst getekend. Met deze overeenkomst wordt het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een marketingplatform voor de recreatiebranche. Recreatie Nederland gaat onder de naam Elke Plek een boekingssite voor consumenten opzetten. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf zakelijke proposities en concepten voor de recreatieondernemer. De samenwerking voorziet onder meer in een exclusieve licentie van RECRON aan Recreatie Nederland om met de toevoeging ‘powered by RECRON’ het platform te ontwikkelen.

Een eigen marketingplatform is een lang gekoesterde wens van RECRON. Al in 2010 stemden de leden in met het opzetten van een dergelijk platform. “We zijn erg verheugd dat we nu met volle vaart van start kunnen. Wij zien dat onze partner, Recreatie Nederland, voortvarend van start gaat. Zij hebben daar een uniek plan voor ontwikkeld dat bovendien een groot draagvlak heeft bij de vereniging en onze leden.”, aldus Adri van der Weyde, directeur a.i. van RECRON.

Elke Plek
Veel recreatieondernemers zijn voor hun boekingen afhankelijk van externe commerciële websites. Voor iedere boeking moet vaak een forse fee worden afgedragen. Dit zorgt voor een enorme druk op het rendement van de recreatiebedrijven. Met de ontwikkeling van de eigen boekingssite, Elke Plek (www.elkeplek.nl), zal dit niet het geval zijn. ”We hebben een vaste lage fee voor RECRON-leden. Bovendien wordt de website samen met de leden opgezet waardoor het volledig zal aansluiten op de wensen vanuit de markt.” aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter en mede-eigenaar van Recreatie Nederland BV. De site zal later dit jaar gelanceerd worden.

Kruisbestuiving
Naast het consumentenportaal, ontwikkelt Recreatie Nederland BV in samenwerking met toeleveringsbedrijven van de sector, nieuwe concepten voor de sector. Daarnaast worden ook white label diensten aangeboden. Voorheen werd dit gedaan binnen de vereniging RECRON zelf. “RECRON heeft besloten dat dit soort zakelijke activiteiten niet passen binnen de branchevereniging. Aangezien wij direct een kruisbestuiving zagen met onze business-to-consumer activiteiten, heeft Recreatie Nederland aangegeven die activiteiten graag over te willen nemen van RECRON.” aldus Jan ten Hoor, mede-oprichter en mede-eigenaar van Recreatie Nederland BV. Er zijn inmiddels samenwerkingen met partijen zoals o.a. Deli XL, Eneco en GDF SUEZ.

Geen weeffouten
De samenwerking tussen beide bedrijven is vastgelegd in een 5-jarige licentieovereenkomst (met een optie voor nog een 5 jaar extra) waarin onder andere ook de borging van de belangen van de RECRON-leden is vastgelegd. Daarnaast is bepaald dat de website van Elke Plek niet alleen voor RECRON-leden toegankelijk is maar voor iedere recreatieondernemer. “Je zou ons kunnen vergelijken met de funda van de recreatiesector.” Aldus Wilhelm (en ex-marketing manager funda). “We hebben echter een aantal weeffouten weten te vermijden. RECRON heeft bijvoorbeeld geen financieel belang in de nieuwe vennootschap. Daarnaast mogen ook niet RECRON-leden gewoon op Elke Plek instappen, iets wat overigens voor de RECRON- leden geen enkel probleem bleek te zijn.” Op deze manier is een goede balans ontstaan tussen vrij ondernemerschap en het behartigen van de belangen van de branche.

Over RECRON
RECRON behartigt de collectieve en individuele belangen van ruim 2.000 professionele bedrijven in de toeristische en recreatieve sector en vertegenwoordigt hiermee circa vijfentachtig procent van de omzet in de branche.

Over Recreatie Nederland B.V.
Recreatie Nederland B.V. ontwikkelt producten en diensten voor de recreatiesector. Het gaat hierbij om mantelovereenkomsten die toegevoegde waarde aan de bedrijfsvoering van recreatie-ondernemers geven. Daarnaast is Recreatie Nederland de ontwikkelaar van een branche breed boekingsplatform, Elke Plek genaamd. Recreatie Nederland heeft voor de uitvoering van deze activiteiten een exclusieve samenwerking met RECRON.

RECRON Groepsaccommodaties kiest voor Elke Plek

Marketingplatform voor recreatiesector gaat ook groepsaccommodaties ontsluiten

Driebergen, 24 juni. De bedrijfsgroep groepsaccommodaties, onderdeel van branchevereniging RECRON, kiest voor een exclusieve samenwerking met Elke Plek, onderdeel van Recreatie Nederland BV. Vorige week tekenden de partijen een overeenkomst om gezamenlijk het onderdeel ‘groepsaccommodaties’ op elkeplek.nl te gaan ontwikkelen. Daarnaast is ook afgesproken om de marketing voor het ‘product‘ groepsaccommodaties te gaan opzetten en uitvoeren. Voor RECRON Groepsaccommodaties betekent de samenwerking een invulling van een lang gekoesterde wens om het aanbod branchebreed op een centrale plaats te ontsluiten en om gemeenschappelijk voor de gehele bedrijfsgroep in marketing te investeren.

Er zijn in de markt veel verschillende initiatieven om het aanbod van de Nederlandse groepsaccommodaties bijeen te brengen. Deze initiatieven bieden echter vaak maar een gedeelte van het volledige beschikbare aanbod. Door de samenwerking met RECRON verwacht Elke Plek wel de volledigheid te kunnen realiseren. “De intensieve samenwerking met de bedrijfsgroep Groepsaccommodaties sluit precies aan bij onze filosofie om van toegevoegde waarde te willen zijn voor de sector.” Aldus Jan ten Hoor, directeur van Recreatie Nederland, de werkmaatschappij waarbinnen Elke Plek ontwikkeld wordt. “Wij willen de verbindende factor zijn in de markt en de aangesloten bedrijven een boekingsplatform bieden waarmee ze omzet kunnen genereren zonder verlies van marge.”, aldus ten Hoor.

Stichting Marketing Groepsaccommodaties
Om de samenwerking op het gebied van marketing goed te kunnen uitvoeren is een aparte stichting opgericht, Stichting Marketing Groepaccommodaties. Inmiddels hebben ruim 100 groepsaccommodaties zich aangemeld voor een participatie in deze stichting. Met deze inbreng komen de noodzakelijke financiële middelen beschikbaar om de twee taken, het platform en marketing, uit te voeren. Recreatie Nederland zal de uitvoering verzorgen onder toezicht van en samen met de Stichting Marketing Groepsaccommodaties. “We zien dat er beweging is ontstaan in de markt door de komst van Elke Plek. Dit platform biedt precies datgene wat wij als bedrijfsgroep nodig hebben. Bovendien heeft de organisatie de kennis en ervaring die nodig is om dit project tot een succes te maken.” Aldus Martin Sloof, voorzitter van de RECRON bedrijfsgroep Groepsaccommodaties en de Stichting Marketing Groepsaccommodaties.

Najaar
De website van Elke Plek is momenteel in ontwikkeling. Dit najaar zal de site beschikbaar komen voor de consument. Bij de ontwikkeling worden ook de ondernemers in de sector betrokken. Uiteraard wordt daarna ook de marketing opgestart voor de site als geheel en specifiek voor het onderdeel groepsaccommodaties.

Over Stichting Marketing Groepsaccommodaties
De Stichting Marketing Groepsaccommodaties is opgericht om de ontwikkeling van een branchebreed boekingsplatform voor de sector op te zetten en de marketing van groepsaccommodaties in Nederland invulling te geven. De Stichting komt voort uit de bedrijfsgroep Groepsaccommodaties van RECRON en werkt samen met Recreatie Nederland BV. De stichting wordt gefinancierd vanuit participaties door ondernemers in de sector. Dit zijn zowel RECRON leden als niet-leden.

Over Recreatie Nederland
Recreatie Nederland B.V. ontwikkelt producten en diensten voor de recreatiesector. Het gaat hierbij om mantelovereenkomsten die toegevoegde waarde aan de bedrijfsvoering vanrecreatieondernemers geven. Daarnaast is Recreatie Nederland de ontwikkelaar van een branchebreed boekingsplatform, Elke Plek genaamd. Recreatie Nederland heeft voor de uitvoering van deze activiteiten een exclusieve samenwerking met RECRON.

 

 

Overzicht van publicaties in de pers (2015)

Consumenten media:

Zakelijke media:

Vakbladen:

Overzicht van publicaties in de pers (2013/2014)

11-11-2014: Pretwerk - Elke Plek in coverartikel van Recreactie

07-11-2014: Pretwerk - Elke Plek officieel gelanceerd

24-10-2014: Klein Ruwinkel in niet klein meer

06-10-2014: NRIT - Preview Elke Plek online

01-10-2014: Goed Toeven Magazine - Boekingssite voor en door de sector JPG-bestand

15-09-2014: Pretwerk - Meer rendement uit je horeca

11-09-2014: NRIT - trends en ontwikkelingen: Een plek voor Elke Plek PDF-bestand

10-09-2014: Rabo Bank BrancheBarometer vermeld Elke Plek

01-09-2014: Recreactie - Vakinfo: Elke Plek ons eigen marketingplatform JPG-bestand

21-08-2014: NRIT Media - Ook tickets voor entertainment op Elke Plek

21-08-2014: Recron.nl - Beleving consument staat centraal op Elke Plek

20-08-2014: Pretwerk.nl - Elkeplek maakt combinatie met Tiqets

01-08-2014: Recreatie 07/08 - Elke Plek voor groepsaccommodaties JPG-bestand

26-07-2014: RECRON intern - Groepsaccommodaties kiest voor Elke Plek

25-07-2014: Pretwerk.nl - RECRON Groepsaccommodaties in zee met ElkePlek.nl

18-07-2014: NRIT Media - RECRON bouwt boekingsplatform

18-07-2014: Pretwerk.nl - RECRON ondersteunt nieuw marketingplatform recreatiesector

17-07-2014: RECRON intern - RECRON en Recreatie Nederland starten meerjaren samenwerking

16-07-2014: RECRON intern - Recreatie Nederland en Ibuildings sluiten overeenkomst

14-07-2014: NRIT Media - Elkeplek.nl gaat eind oktober van start

26-02-2014: Pretwerk.nl - Recreatie Nederland / Elke Plek gaat van start

16-12-2013: Pretwerk.nl - Tot nu toe 70 aanmeldingen voor RECRON-ondersteund ElkePlek.nl

 

   

Beelden en foto's voor de pers

Logo Elke Plek (dropbox)
Foto's van de Pop-up camping in Baarn (zip file)

 

Download logo

Download het logo van Elke Plek in verschillende formaten voor drukwerk en online. Naar downloadpagina 

Perscontact

Voor contact met Recreatie Nederland, beeldmateriaal of andere vragen, kunt u contact opnemen met: Jeroen Wilhelm